SUFLETELE TARI AU VOINTA...CELE SLABE DOAR DORINTA!

17 martie, 2009

DESPRE LOSTRYS

Cine e Lostrys? grea intrebare,una retorica,desigur,la care nici macar ea n-ar putea sa raspunda! nimeni nu stie, enigma totala!
E cineva care a stat in intuneric prea multa vreme,n-a vrut sa-si arate adevarata personalitate de teama de a nu fii ranita. In intunerik s-a putut dezvolta pe deplin! toate ideile despre viata acolo le-a dobandit, principiile morale o insotesc toata viata. In lume o sa iasa cand va fii pregatita...in curand..poate!
Natura e casa ei,anotimpul preferat: primavara,cu revenirea ei la viata,cu intaiul zbor al fluturilor, cu prima floare aparuta in gradina ei! atunci e pregatita,atunci o sa se arate lumii. Si totusi e plapanda,ce ar putea gasi aici,,,acum? nu e oare prea tarziu pentru ea? lumea e in continua schimbare,ea nu! primavara e frumoasa,ii da incredere in ea,increderea de care avea nevoie. Totul de-abia acum incepe. Zapada s-a topit,iar in aer se simte un miros proaspat, in curand vor inflori copacii, o minunatie! Si totusi nu mai e la fel: ea s-a schimbat ,dar in ce fel? nu s-a schimbat in mod radical, ci doar intr-o privinta! de ce? iubirea? asta n-as putea spune! poate k da, de ce nu??? sau poate k nu! aparitia unei raze de soare in viata ei? printre alte atatea raze? ce are ea mai deosebit fata de celelalte? de ce s-ar opri tocmai la ea cand sunt atatea in lumea asta nemarginita?
Lostrys nu stie ,nu poate sa raspunda! schimbarea asta se vede,ceilalti o vad.. numai ea nu! intotdeauna a crezut k nimeni nu o va schimba,ca nimeni n-are puterea asta. Intunericul unde e? Brusc s-a facut lumina,si tristetile au disparut ...inapoi in intuneric,unde se va intoarce si ea cand totul se va termina, si primavara, si iubirea, care n-au rost pe lumea asta!
In intuneric e protejata, acolo nimeni nu o vede si poate k e fericita asa, de ce nu?

Un comentariu:

  1. Singuratatea este forma prin care omul invata sa iubeasca si sa se iubeasca! Natura l-a inzestrat cu iubire si iubind se naste, iubind traieste. Dar cum creste, omul descopera jocul copilarie si crede ca mai stie a invata si se sperie de jocul celorlati! Lasa copilul din tine sa iasa la lumina si zambeste in prag de iubire!

    RăspundețiȘtergere